Пищевая химия

Лактоза харчова

Лактоза харчова

Нет отзывов (0)
Синонимы: молочний цукор , Lactose , лактолін , лактин , дисахарид ,
Есть в наличии

Артикул: 189

Вид

кристаллический порошок

Формула

С12H22O11

Цвет

белый

Функциональность

дисахарид, пищевая добавка

Подробнее

Лактоза харчова

Опис і властивості

Лактоза — це натуральний цукор, який міститься в молоці. Це вуглевод, що складається з двох цукрів: глюкози і галактози. Лактоза є важливим джерелом енергії для немовлят, а також широко використовується в харчовій промисловості і виробництві фармацевтичних препаратів.

Лактоза — один з основних компонентів молока. За своєю структурою це дисахарид — молекула цукру, що складається з двох простих цукрів. Глюкозу можна знайти в багатьох інших харчових речовинах, але лактоза — єдине відоме джерело галактози.

Лактоза має білий колір і не має запаху. Лактоза міститься тільки в молоці ссавців, тому молочні продукти на рослинній основі, такі як мигдальне молоко та соєве молоко, не містять її.

Фермент лактази допомагає людському організму перетравлювати лактозу. Він робить це шляхом розщеплення і відділення лактози на глюкозу і галактозу, процес, який готує ці цукру для використання організмом як енергія.

Застосування

Лактоза має кілька застосувань, включаючи виробництво ліків, харчову промисловість і ферментацію.

Фармацевтичне використання

Лактоза широко використовується у фармацевтичній промисловості при приготуванні і виробництві ліків. Лактоза фармацевтичної якості проводиться з сироватки — рідини, яка залишається після того, як молоко згорнулося і проціджене під час виготовлення сиру.

Лактоза присутня приблизно в 60-70% всіх фармацевтичних лікарських форм, таких як капсули, таблетки, сиропи, креми і пасти. І приблизно 45% ліків містять комбінацію лактози і мікрокристалічної целюлози (МКЦ).

Деякі з ролей, які лактоза виконує в ліках:

  • Вона діє як наповнювач: іноді активний інгредієнт в ліках присутній в дуже невеликих кількостях. Наповнювачі, такі як лактоза, збільшують обсяг препарату, покращуючи його плинність. Наповнювачі також спрощують визначення активного інгредієнта в ліках.
  • Вона діє як сполучна речовина: лактоза пов’язує таблетки разом, допомагаючи іншим інгредієнтам в таблетці змішуватися і склеюватися.
  • Деякі з характеристик лактози, завдяки яким вона добре підходить для цих цілей, — це її м’якість, хімічна та фізична стабільність, легкість доступу, сумісність з активними інгредієнтами і здатність розчинятися у воді.

Переробка харчових продуктів

Лактоза використовується в декількох напрямках харчової промисловості. Харчова лактоза, яка використовується в харчовій промисловості, також в основному виробляється з сироватки.

Її використовують в приправах та випічці, так як вона добре зберігає колір і аромат. Її також додають в такі харчові продукти, як морозиво, знежирене молоко, згущене молоко, сухі супи, вершки для кави, шоколад і цукерки, м’ясні продукти, а також консервовані фрукти і овочі.

При додаванні в їжу лактоза може знизити вартість і регулювати солодкість.

Ферментація

Лактоза ферментується для виробництва таких продуктів, як сир, йогурт, кефір та підкислене (кисле) молоко. Лактоза також ферментується з утворенням молочної кислоти, яка знаходить застосування у фармацевтичній, косметичній та харчовій промисловості.

Процес ферментації включає додавання молочнокислих бактерій (і рідше дріжджів) в молоко чи молочний продукт.

Зберігання

Важливо зберігати лактозу в сухому приміщенні з хорошою вентиляцією, уникаючи зберігання з речовинами / продуктами з різким запахом.

Купити лактозу харчову

Ви можете купити лактозу харчову оптом і в роздріб в Україні з наших складів в містах Київ, Харків, Дніпро, Одеса і Львів.

Зв’яжіться з нашими менеджерами за телефонами:

+38 (068) 671-90-70 (Viber)

+38 (095) 671-90-70

+38 (063) 671-90-70

+38 (044) 338-38-56

і отримаєте детальну інформацію щодо наявності, ціни лактози харчової та супутніх компонентів.

Наші менеджери проконсультують Вас і допоможуть придбати лактозу харчову, а також організувати доставку в Ваше місто.

Детальну інформацію Ви так само зможете отримати на нашому сайті tdchem.com.ua або задати питання на електронну пошту sales@tdchem.com.ua.

Доставка замовлень по Україні здійснюється службами доставки і власним транспортом.

Основные характеристики
Показники
Норматив
Випробування
Зовнішній вигляд
Білий порошок
Білий порошок
Масова частка кальцію (Ca), %
34 - 40
37,44
Втрати при висушуванні, %
≤ 10
8,15
Важкі метали (Pb), %
≤ 0,0015
< 0,0015
Миш'як (Аs), %
≤ 0,0003
< 0,0003
Фториди, %
≤ 0,005
< 0,005
Хлориди (СI), %
≤ 0,003
< 0,003
Залізо (Fe), %
≤ 0,003
< 0,003
Нерозчинна кислота, %
≤ 0,1
< 0,1
Свинець (Pb), %
≤ 0,0002
< 0,0002

Купити лактозу харчову

Ви можете купити лактозу харчову оптом і в роздріб в Україні з наших складів в містах Київ, Харків, Дніпро, Одеса і Львів.

Зв’яжіться з нашими менеджерами за телефонами:

+38 (068) 671-90-70 (Viber)

+38 (095) 671-90-70

+38 (063) 671-90-70

+38 (044) 338-38-56

і отримаєте детальну інформацію щодо наявності, ціни лактози харчової та супутніх компонентів.

Наші менеджери проконсультують Вас і допоможуть придбати лактозу харчову, а також організувати доставку в Ваше місто.

Детальну інформацію Ви так само зможете отримати на нашому сайті tdchem.com.ua або задати питання на електронну пошту sales@tdchem.com.ua.

Доставка замовлень по Україні здійснюється службами доставки і власним транспортом.

Отзывы

Отзывов пока нет.

Будьте первым, кто оставил отзыв на “Лактоза харчова”

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Нет комментариев
Назва сертифікату
Формат
Сертифікат якості лактоза харчова (ТОВ ХІМПРОДУКТ ТД)
Сертифікат якості лактоза харчова (ТОВ ХІМПРОДУКТ ТД)
похожие
Будьте вкурсе всех наших новостей